Muğlada Türk mutfağı haftası kutlandı
GenelHER YIL YURT İÇİNDE VE YURT DIŞI TEMSİLCİLİKLERDE KUTLANAN TÜRK MUTFAĞI HAFTASI, MUĞLA’NIN MİLAS İLÇESİ TARİHİ BEÇİN KALESİ’NDE, MUĞLA OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ KOORDİNESİNDE DÜZENLENEN ETKİNLİKLE KUTLANDI.
Her yıl geleneksel olarak yurt içinde ve yurt dışındaki temsilciliklerde kutlanan Türk Mutfağı Haftası, bu kez Muğla'nın tarihi Beçin Kalesi'nde Muğla Olgunlaşma Enstitüsü tarafından organize edilen bir etkinlikle coşkuyla kutlandı.
Türk Mutfağı Haftası etkinliği, Muğla Olgunlaşma Enstitüsü'nün yiyecek ve içecek hizmetleri alanında eğitmenler ve usta öğreticileri tarafından düzenlendi. Etkinlik sırasında Hatay'dan gelen depremzedeler de misafir olarak ağırlanarak, yöresel yemekler ve tatlılar onların katılımıyla hazırlandı ve konuklara sunuldu.
Muğla Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ve Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü de, Türk Mutfağı'nın sağlıklı, geleneksel ve özgün lezzetlerini tanıtmak amacıyla Beçin Kalesi ve Ören Yeri'nde gerçekleşen etkinliğe katıldılar. Bu etkinlik, Türk mutfağının zenginliğini ve çeşitliliğini kutlama ve tanıtma amacı taşıyarak büyük bir coşku içinde gerçekleşti.
İlginizi Çekebilir