© Baykuş Haber

Muğlanın 9 ilçesine yağış uyarısı

METEOROLOJİ 4. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BÖLGE TAHMİN VE UYARI MERKEZİ TARAFINDAN CUMA GÜNÜ ÖĞLE SAATLERİNDEN İTİBAREN MUĞLA’NIN 9 İLÇESİNE ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISINDA BULUNDU.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından Cuma günü öğle saatlerinden itibaren Muğla'nın 9 ilçesine yönelik şiddetli yağış ve fırtına uyarısında bulunuldu.

Uyarıda, "Son meteorolojik değerlendirmelere göre, 3 Haziran Cumartesi günü öğle saatlerinden sonra Muğla çevrelerinde (Muğla Merkez, Yatağan, Kavaklıdere, Ula, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye, Seydikemer) gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklenmektedir. Bu durum ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına, hortum gibi olumsuzluklara yol açabilir. Bu nedenle vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları önemlidir" ifadeleri yer aldı.

Muğla ve çevresinde yaşayanlar, bu olumsuz hava koşullarına karşı gerekli tedbirleri almalı ve yetkililerden gelen uyarılara kulak vermelidir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER