© Baykuş Haber

Mühendislik diplomalarına farklılık geliyor

MAKİNE, KİMYA VE İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ DİPLOMALARINDA AVRUPA YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ LOGOSU YER ALACAK

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Kurulu tarafından gerçekleştirilen önemli bir adım, Türk yükseköğretimindeki 129 lisans programının yeterliliklerinin TYÇ veri tabanına eklenmesi ile hayata geçirildi. Bu dönemde Atatürk Üniversitesi'nin Makine, Kimya ve İnşaat Mühendisliği lisans programları, diplomalarında TYÇ ve AYÇ logolarına sahip olacak.

Atatürk Üniversitesi'nden mezun olan bu öğrencilerin diplomaları, yurtdışında daha kolay bir şekilde tanınacak ve istihdam imkanları artacak. Ayrıca, diploma eklerinde yer alacak logo sayesinde yükseköğretim, ortaöğretim ve staj yeterlilikleri ile yurtdışında alınan eğitimlerin kazanımları otomatik olarak tanınabilecek. Bu, yatay ve dikey öğrenci hareketliliğini kolaylaştıracak önemli bir gelişmedir.

Bu adım, aynı zamanda Avrupa Birliği'nde mesleki yeterliliklerin tanınması gerekliliğine de uygun düşmektedir. Bu sayede, profesyoneller sınır ötesi hareket edebilecekler ve yurtdışında mesleklerini icra edebilecekler veya istihdam edilebilecekler. Bu başarıya imza atan herkese Atatürk Üniversitesi adına teşekkür ediyoruz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER