© Baykuş Haber

Murat Dalın ölümüne ilişkin davada savcı mütalaasını açıkladı

MURAT DAL’IN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN DAVADA SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Eskişehir'de geçtiğimiz yıl yaşanan ve 40 yaşındaki Murat Dal'ın ölümüne neden olan olayın yargılanması sürüyor. Savcı tarafından açıklanan mütalaada, iki tutuklu sanığın suçu birlikte işlediği belirtiliyor ve şunlar ifade ediliyor: "Sanıkların, Murat Dal’ı birlikte öldürdükleri ve suçta kullanılan tabanca üzerinde birlikte hâkimiyet kurdukları anlaşılmaktadır."

Geçtiğimiz Eylül ayında Çamlıca Mahallesi'nde meydana gelen olayda Murat Dal, aldığı silah ve bıçak darbeleri sonucu yaşamını yitirmişti. İkilinin gözaltına alındığı olay sonrasında abla kardeş tutuklanmıştı.

Mahkeme sürecinde Cumhuriyet Savcısı, sanıkların 2 yıldır süren birliktelikleri sırasında yaşanan anlaşmazlıklar ve tehditler nedeniyle hiddetin etkisi altında hareket ettiklerini belirtiyor. Mütalaada, sanıkların suçta işbirliği yaptığı ve cinayeti birlikte gerçekleştirdiği iddiasına yer veriliyor.

Cumhuriyet Savcısı, sanıkların haksız tahrik nedeniyle cezalarının düşürülmesini öneriyor. 'Kasten öldürme' suçundan 18 yıla kadar, 'ruhsatsız silah bulundurma' suçundan ise 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Sanıklardan biri, kardeşinin olayla hiçbir ilgisi olmadığını savunurken, mahkeme süreci devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER