© Baykuş Haber

Muratpaşa ve Lomza arasında iş birliği protokolü

MURATPAŞA BELEDİYESİ, KALEİÇİ OLDTOWN FESTİVALİ’NİN KATILIMCI ŞEHİRLERİ ARASINDA YER ALAN POLONYA’NIN LOMZA KENTİYLE ‘İŞ BİRLİĞİ NİYET BELGESİ’ İMZALADI. BELGE, LOMZA’NIN KENT HAKKINI ELDE ETMESİNİN 605’İNCİ YIL DÖNÜMÜ DOLAYASIYLA DÜZENLENEN TÖRENDE İMZALANDI.

Muratpaşa Belediyesi, Kaleiçi Oldtown Festivali'nin katılımcı şehirleri arasında bulunan Polonya'nın Lomza kentiyle "İş birliği Niyet Belgesi" imzaladı. Bu belge, Lomza'nın kent hakkını elde etmesinin 605. yıl dönümü etkinlikleri sırasında düzenlenen bir törende imzalandı.

Muratpaşa Belediyesi heyeti, Lomza şehrinin tarihi 10. yüzyıla kadar uzanan ve 65 bin nüfusa sahip olduğu bu özel dönemi kutlama etkinliklerine katıldı. Lomza'nın Belediye Başkanı Mariusz Chrzanowski'nin daveti üzerine gerçekleşen ziyaret sırasında, Muratpaşa Belediyesi ile Lomza Şehir İdaresi arasında iş birliği niyet belgesi imzalandı.

Bu belgeyle, eğitim, kültür, spor, yerel yönetim ve kültürel mirasın korunması gibi alanlarda iş birliği ve deneyim paylaşımı yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca, ziyaret sırasında Lomza Devlet Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından düzenlenen "Yerel yönetimin uluslararası işbirliğinin yasal ve örgütsel yönleri" konulu konferansa da Muratpaşa heyeti katıldı. Bu konferansta, uluslararası iş birlikleri ve yerel yönetimin geleceği konuları tartışıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER