© Baykuş Haber

Muratpaşada Afet İşleri Müdürlüğü kuruldu

MURATPAŞA BELEDİYESİ, DEPREME DAYANIKLI BİR KENT İÇİN BAŞLADIĞI ÇALIŞMALARDAN MAHALLE AFET GÖNÜLLÜSÜ (MAG) PROGRAMI VE DAHA BİRÇOK PROJEYİ ARTIK AFET İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NCE SÜRDÜRECEK. YENİ KURULAN MÜDÜRLÜKTE İLK GÖREVLENDİRMELER DE YAPILDI.

Muratpaşa Belediyesi, depreme dayanıklı bir kent oluşturmak amacıyla Mahalle Afet Gönüllüsü (MAG) programı ve diğer projeleri Afet İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütecektir. Yeni kurulan müdürlük, görevlendirilmeleri tamamladı.

Antalya'nın merkezi konumunda bulunan Muratpaşa ilçesi, 520 binden fazla nüfusuyla kamu binalarına, hastanelere ve alışveriş merkezlerine ev sahipliği yapmaktadır. Bu nedenle Muratpaşa Belediyesi, depreme karşı dayanıklı bir kent oluşturma hedefi doğrultusunda yeni adımlar atmaktadır.

Öncelikle ilçede yapılacak yeni binalar için perde beton zorunluluğu getiren belediye, Mahalle Afet Gönüllüsü (MAG) programına başlamıştır. Bu program kapsamında her mahallede afet gönüllü gruplarının oluşturulması amaçlanmıştır. Teorik eğitimler tamamlandıktan sonra gönüllüler, mayıs ayında ilk yardım, afet bilinci, arama-kurtarma gibi konularda uygulamalı eğitimler alacaktır. Bu eğitimleri, daha önce Kahramanmaraş merkezli depremlerde 40 afetzedeyi enkaz altından kurtaran GEA Arama-Kurtarma ekibi vermektedir. Gönüllüler, enkazda yapılacak uygulamalı eğitimlerin ardından sertifikalarını alacaklardır. Ayrıca, arama-kurtarma köpekleri ve afet anında haberleşmenin kesintiye uğramaması için telsiz haberleşme eğitimleri de yakın bir tarihte MAG programı çerçevesinde başlayacaktır.

Tüm bu çalışmalar için Muratpaşa Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü'nü kurdu. Belediye Başkanı Ümit Uysal, muhtemel bir afet durumunda temel ihtiyaçların sağlanması, lojistik destek ve müdahale planlarını oluşturacaklarını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER