© Baykuş Haber

Muşta selde köprü yıkıldı, 5 araç ve 35 ev hasar gördü

MUŞ’TA ETKİLİ OLAN SAĞANAK YAĞIŞ SELE NEDEN OLDU. SEL NEDENİYLE 5 ARAÇ VE 35 EVİ SEL NEDENİYLE HASAR ALIRKEN AHIR VE TARIM ARAZİLERİNİDE SU BASTI.

Muş'ta etkili olan sağanak yağışlar, sele neden oldu ve büyük hasara yol açtı. Kırköy beldesinde dere taşarak 5 araç, 35 ev ve bir köprüyü sürükledi.

Muş'ta yaşanan sağanak yağışlar sonucu Kırköy beldesinde bulunan Kırgiz Deresi taşarak büyük bir felakete yol açtı. Taşan sular, üzerindeki köprünün yıkılmasına neden oldu ve Kırköy beldesindeki birçok eve ve araca zarar verdi. Belediye Başkanı Nahit Dizman, selin etkisiyle 35 evin hasar gördüğünü açıkladı. Dizman, hızla yükselen sular nedeniyle müdahale etme şanslarının olmadığını ifade etti. Ayrıca, belediyeye ait garajdaki araçların da su altında kaldığını belirtti.

Köy sakinlerinden Aydın Aslan, ani selin meyve bahçeleri ve tarım alanlarına zarar verdiğini dile getirerek, bu ani felaketin ardından tarlasının ve bahçesinin sular altında kaldığını ifade etti. Muş'ta yaşanan bu sel felaketi nedeniyle altyapı ve üstyapıda ciddi zararlar meydana geldi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER