© Baykuş Haber

Mustafakemalpaşada kurban kesim yerleri denetlendi

MUSTAFAKEMALPAŞA BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ VE ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ DENETİM EKİPLERİ YAKLAŞAN KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ İLÇE GENELİNDE FAALİYET GÖSTEREN KURBAN KESİM YERLERİNİ DENETLEDİ.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Veteriner İşleri ve Zabıta Müdürlüğü denetim ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilçede bulunan kurban kesim yerlerini titizlikle denetledi. Bu denetimler, Belediye Başkanı Mehmet Kanar'ın talimatları doğrultusunda gerçekleştirildi. Veteriner İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İlçe Müftülüğü tarafından belirlenen kesim alanlarında incelemelerde bulundu.

Denetimler sırasında temizlik ve sağlık kurallarına dikkat çekilirken, kesimhanelerin temizliği, atıkların ve atık suların bertarafı, hijyen şartları gibi önemli hususlar özenle kontrol edildi. Ayrıca, kesim yerlerinde uygulanması gereken fiziki düzenlemeler hakkında yer sahiplerine bilgilendirmelerde bulunuldu.

Belediye Başkanı Mehmet Kanar, kurban hizmetlerinin uygulanmasına dair tebliğ gereği kesim yerlerinde yapılması gereken düzenlemelere dikkat çekerek, ilçedeki kurban hizmetleri komisyonuyla işbirliği içinde olduklarını belirtti. Aynı zamanda gıda hijyeni ve halk sağlığına uygun kurban kesimlerinin öncelikleri olduğunu vurguladı.

Kurban Bayramı öncesi denetimlerin devam edeceğini ve usulsüz kesimlere asla izin verilmeyeceğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Kanar, vatandaşlardan uygun olmayan yerlerde izinsiz kesim yapmamalarını ve bayramın sağlıklı geçmesi için tüm tedbirlere uymalarını rica etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER