© Baykuş Haber

Muştan batı illerine kurbanlık sevkiyatı sürüyor

MUŞ'TA BİNLERCE BÜYÜK VE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN, KURBAN BAYRAMI İÇİN BATI İLLERİNE DOĞRU YOLLA ÇIKARILDI.

Muş'ta yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde binlerce büyük ve küçükbaş hayvan, batı illerine gönderilmek üzere yola çıkarıldı. Bir yıl boyunca özenle beslenen bu hayvanlar, bayram öncesinde tır ve kamyonlara yüklenerek büyük şehirlere taşınmaya başlandı. Muş'ta geçen yıl 12 bin büyükbaş ve 35 bin küçükbaş hayvanın batı illerine gönderildiği hatırlatılırken, bu yıl hayvan fiyatlarının yüksek olması nedeniyle bu sayının düşmesi bekleniyor. Büyükbaş hayvanlar 1 ton ağırlığında ve 140 bin TL'ye kadar satılırken, küçükbaş hayvanlar da canlı ağırlıklarına göre ortalama 10 bin TL'ye alıcı buluyor.

Hayvanlarını bir yıldır özenle beslediklerini belirten çiftçiler, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte hayvanlarını yüklemeye başladıklarını söyledi. Hayvanların kilosuna göre fiyatların değiştiğini ifade eden çiftçiler, "Hayvanlarımızı 1 yıldır özenle besliyoruz. Şimdi onları yükledik ve Allah'ın izniyle batı illerine göndereceğiz. Fiyatlar, hayvanların kilosuna göre değişiyor. Hayvanların ağırlığına bağlı olarak fiyatlarımız 80 bin TL ile 100 bin TL arasında değişiyor" dedi.

Besicilerden Ahmet Taşçı da hayvanlarını büyük bir özenle hazırladıklarını belirterek, "Arabamızı getirdik ve hayvanlarımızı yükleyerek batı illerine götüreceğiz. Bir yıl boyunca hayvanlarımızı içeride besliyoruz. Büyük bir emekle onları bu noktaya getirdik ve Allah'ın izniyle satış yapmaya başlayacağız. 1 ton gelen bir dana ortalama 140 bin TL'ye satılırken, 750 kilogram gelen bir dana ise 80 bin TL'ye alıcı buluyor" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER