© Baykuş Haber

Mut Kayısı Kültür ve Sanat Festivali 2 Haziranda başlıyor

MUT İLÇESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK KAYISI KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİNİN 61’İNCİSİ BU YIL 2 VE 4 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK. FESTİVALE YURT DIŞI VE İÇİNDEN ÖNEMLİ KONUKLARIN DAVET EDİLDİĞİ BELİRTİLDİ.

Mersin'in Mut ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen Kayısı Kültür ve Sanat Festivali'nin 61'incisi, bu yıl 2-4 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. Festival, 2 Haziran Cuma günü Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda saat 14.00'te başlayacak ve üç gün boyunca birçok etkinliği içerecek.

Festivalin ilk gününde, açılış töreniyle başlayacak etkinlikler arasında Mut Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösterisi, kayısı yeme yarışması, dilek havuzuna kayısı dökülmesi ve sergi ile resim sergisi açılışları yer alacak. Akşam saatlerinde ise deprem nedeniyle konserlerin olmayacağı bildirilirken, gündüz bölümünde satranç turnuvası, karakucak güreş müsabakası ve trap atış yarışması gibi spor etkinlikleri düzenlenecek.

Festival kapsamında yurt içi ve yurt dışından önemli konukların davet edildiği belirtiliyor. Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, ilçelerinin Türkiye'nin sofralık kayısısının yüzde 85'ini karşıladığına dikkat çekerek, festivalin bu önemli ürünlerini ve kültürlerini kutlama fırsatı sunduğunu ifade etti. Şeker, tüm vatandaşları festival etkinliklerine davet etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER