© Baykuş Haber

NAFADın tatbikatı nefes kesti

NAZİLLİ BELEDİYESİ TARAFINDAN AFET ÖNCESİ RİSKLERİ AZALTMA VE AFET SIRASINDA PROFESYONEL MÜDAHALE İÇİN İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE KURULAN NAZİLLİ BELEDİYESİ AFET VE ACİL DURUM BİRİMİNİN (NAFAD) ENKAZ ÇALIŞMASI GERÇEĞİNİ ARATMADI.

Nazilli Belediyesi, afet öncesi riskleri azaltma ve afet sırasında profesyonel müdahale için kurulan Nazilli Belediyesi Afet ve Acil Durum Birimi (NAFAD) tarafından gerçekleştirilen enkaz çalışmasını büyük bir titizlikle tamamladı. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren NAFAD ekibi, Aydın AFAD ekiplerince 1 hafta süren teorik ve pratik eğitimlerin ardından saha tatbikatı gerçekleştirdi ve başarılı bir performans sergiledi.

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'ın katıldığı tatbikatta, belediye ekipleri yıkılan bir binada 2 saat boyunca arama kurtarma çalışmaları gerçekleştirdi. Tatbikat sırasında NAFAD görevlileri kimyasal sızıntı olmadığını tespit ederek saha güvenliği sağladılar. Ardından ekip, sesle ve sismik dinleme yöntemleri kullanarak yaralıya ulaşmak için kurtarma faaliyetleri yürüttü. Senaryo gereği enkazdan çıkarılan yaralı vatandaş sağlık görevlilerine teslim edildi.

Başkan Özcan, tatbikatın önemine vurgu yaparak, ekiplerin disiplin ve özveriyle çalıştığını belirtti. Nazilli için büyük bir önem taşıyan NAFAD ekibinin tatbikatla aldığı eğitimleri başarılı bir şekilde uyguladığını dile getirdi ve afetlerin sadece tatbikatlarla sınırlı kalmasını umduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER