© Baykuş Haber

Nalbur esnafı bayram alışverişini son günlere bırakanlardan umutlu

KURBAN BAYRAMI’NA GÜNLER KALA İŞLERİNDE DURGUNLUK YAŞANDIĞINI SÖYLEYEN NALBUR ESNAFI, BAYRAM ALIŞVERİŞİNİ SON GÜNLERE BIRAKANLARDAN UMUTLU OLDUKLARINI BELİRTTİ.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi nalbur esnafı, işlerinde durgunluk yaşandığını ifade ediyor. Kurban kesimi sırasında kullanılan ekipmanların satışını yapan nalbur dükkânları, bayram alışverişini son günlere bırakan müşterileri bekliyor. Bu dönemde et asma çengeli, caraskal, hayvan bağlama zinciri gibi malzemeler satan nalbur esnafı, işlerinde henüz bekledikleri hareketliliği görmüyor.

Eskişehir'de 23 yıldır nalbur esnaflığı yapan Aydın Peker, Kurban Bayramı'nda vatandaşların et kesimi sırasında bazı ekipmanlara ihtiyaç duyduklarını söyledi. Peker, özellikle bayrama son 1-2 gün kala satışların hızlanmasını umduklarını belirtti. Kurban kesimi sonrası etleri yüksek noktalara asmak için çengel ve caraskal gibi ürünlerin önemli olduğunu vurgulayan Peker, ancak bu tür malzemelere olan talebin bu yıl geçmiş yıllara göre düşük olduğunu söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER