© Baykuş Haber

Narenciye sezonu başlamadan mevsimlik işçi sorunu çözülmeli

YÜREĞİR ZİRAAT ODASI BAŞKANI MEHMET AKIN DOĞAN

Adana Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Çukurova bölgesinde mevsimlik tarım işçisi sıkıntısı yaşandığını ve mevcut işçi sayısının tarımsal faaliyetleri karşılamak için yetersiz olduğunu vurguladı. Tarım sektörünün sorunlarının öncelikle ve pozitif bir şekilde ele alınması gerektiğini belirtti.

Doğan, uzun bir süredir tarım üreticilerinin girdi maliyetleri ve doğal afetlerle mücadele ettiğini, son birkaç yılda ise mevsimlik işçi bulma konusunda zorluklar yaşandığını ifade etti. Çukurova'da mevsimlik işçi sıkıntısının arttığını dile getiren Doğan, bölgedeki işçilerin Konya ve Bursa gibi diğer illere gitmeye başladığını, Güneydoğu'dan Adana'ya işçi gelmediğini ve yabancı uyruklu işçilerin tarım dışı sektörlerde çalışmaya başladığını söyledi.

Özellikle 2023 narenciye sezonunda mevsimlik işçi sorununun çözüme kavuşturulmazsa ürünlerin hasat edilemeyeceğini ve bu durumun çiftçiler için büyük bir kayıp olacağını dile getiren Doğan, bu sorunun ülke ekonomisini de olumsuz etkileyeceğini belirtti. Bu nedenle Tarım ve Orman Bakanlığı'nın işçi sorununu çözmek için önlemler alması gerektiğini ve otomasyon ile ilgili alt yapı çalışmalarının başlatılması ve yurt dışından mevsimlik işçi getirme girişimlerinde bulunulması gerektiğini vurguladı.

Tarım sektörünün önemi ve yaşanan sorunlar göz önüne alındığında, bu konunun hızla ele alınması gerektiğini belirten Doğan, çiftçilerin ve ülkenin zarar görmemesi için çözümler üretilmesi gerektiğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER