© Baykuş Haber

NATO, Kosova ve Sırbistan’ı anlaşmalara uymaya çağırdı

Beril SÖNMEZ, (DHA) ?? NATO operasyonlardan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Tom Goffus, dün Kosova’da temaslarda bulunup Kosova’nın kuzeyinde meydana gelen gerginlikle ilgili Kosova ve Sırbistan’ı anlaşmalara uymaya çağırdı.

DHA'dan gelen haberde, NATO operasyonlardan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Tom Goffus'un Kosova ziyareti sırasında yaşanan gerginlikle ilgili açıklamalarına değiniliyor. Goffus'un, Kosova ve Sırbistan'ı anlaşmalara uymaya çağırdığı belirtiliyor.

NATO operasyonlarından sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Tom Goffus'un dün Kosova'ya giderek, NATO güvenlik gücü KFOR ve Avrupa Birliği Hukukun Üstünlüğü Misyonu (EULEX) komutanlarıyla görüştüğü ifade ediliyor. Goffus'un temaslarının ardından yaptığı açıklamada, Priştine ve Belgrad'ın gerilimi azaltmak için derhal adımlar atması gerektiğini vurguladığı kaydediliyor.

Ayrıca, her iki tarafın sahadaki eylemlerini uygun şekilde koordine etmeleri ve mevcut anlaşmalara saygı göstermelerinin önemine dikkat çektiği aktarılıyor.

Tom Goffus'un, "Devam eden ortamda KFOR'un gerekliliği kanıtlanmış olsa da kalıcı istikrarın çözümünün siyasi bir süreç olduğunu" ifade ettiği belirtiliyor. Aynı zamanda Kosova ve Sırbistan'ı AB tarafından kolaylaştırılan diyaloga yapıcı bir şekilde dahil olmaları konusunda teşvik ettiği ve her iki tarafı, Ohri'de kararlaştırılan Temel Anlaşma ve Uygulama Eki'ni mümkün olan en kısa sürede ve tam olarak uygulamaya çağırdığı vurgulanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER