© Baykuş Haber

NATOdan Kosovaya ek askeri güç

NATO, Kosova'da Sırp göstericiler ile güvenlik güçleri arasındaki silahlı çatışmalarda 30 askerin yaralanması üzerine Kosova'ya ek birlikler göndereceğini açıkladı.

Kosova'nın kuzeyinde devam eden silahlı protestolar sırasında, NATO'nun Kosova Barış Gücü'ne (KFOR) bağlı 30 askerin yaralanması sonrası NATO'nun Kosova'ya ek kuvvetler gönderme kararı aldığı bildirildi. NATO'nun Napoli'deki Müttefik Müşterek Kuvvetler Komutanı Amiral Stuart B. Munsch, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi yetkimiz uyarınca Kosova'ya ek NATO kuvvetlerinin konuşlandırılması, KFOR’un güvenliği sürdürmek için ihtiyaç duyduğu kapasiteye ulaşmasını sağlamak için alınan ölçülü bir önlemdir" açıklamasında bulunarak şiddetin sona ermesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca çatışmalarda yaralanan NATO askerleri ve aileleriyle iletişim halinde olduklarını ifade eden KFOR Misyon Komutanı Tümgeneral Angelo Michele Ristuccia, “KFOR barış güçleri, çatışmaların ardından Kosovalı Sırplar ve Kosovalı Arnavutların yaşamlarına yönelik tehditleri engelledi. Her iki taraf da yanlış bilgilerin arkasına saklanmak yerine olanların tüm sorumluluğunu üstlenmeli ve daha fazla çatışmanın olmasını önlemelidir” dedi.

Ayrıca, bugün 30 NATO askeri ve 52 protestocunun yaralanmasının ardından Kosova'nın Leposavic kasabasında maskeli Sırp protestocuların, 2 Arnavut gazeteciye ait Arnavut plakalı arabayı parçaladığı bildirildi. Bu olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadı. Avrupa Birliği ve NATO, şiddetin azalması için uyarılarda bulunmaya devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER