© Baykuş Haber

Nazilli Belediyesi merkezdeki büfeyi yeniliyor

NAZİLLİ BELEDİYESİ MERKEZDEKİ BÜFEYİ YENİLİYOR

Nazilli'nin en önemli bölgelerinden biri olan ve uzun yıllardır kullanılmayan Koca Camii Merkez Büfe, Nazilli Belediyesi tarafından baştan sona yeniden düzenleniyor ve halkın hizmetine sunulacak. Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, bu tarihi dokunun korunarak mevcut yapının yeniden inşa edileceği ve modern bir şekilde kullanılacağı bir proje olduğunu vurguladı. Başkan Özcan, bölgedeki incelemelerini gerçekleştirerek projenin ayrıntılarını inceledi.

Özellikle Uzun Çarşı'nın hemen yanında yer alması ve Koca Camii ile Dokuzun Hamamı gibi tarihi yapıları içermesi nedeniyle bu bölgenin büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Başkan Özcan, "Bu projeyle bu önemli bölge en iyi şekilde değerlendirilecek. Burada eskiyen ve modernleştirilemeyen birçok yapı vardı ve bu durum hem görüntü kirliliği hem de kullanım zorluğu oluşturuyordu. Ayrıca işgal edilmiş alanlar da mevcuttu. Bu işletmenin kira sözleşmesi sona erdi ve kendi işletmecisi tarafından kullanılmadığı için Kaymakamlığımıza başvurduk. Kaymakamlık da değerlendirme yaparak tahliye işlemini başlattı. Hukuki süreç tamamlandı. Bölge, Koca Camii, Beş Eylül İlkokulu ve Dokuzun Hamamı gibi Roma dönemine ait yapıları içeriyor, bu nedenle tarihi bir sit alanıdır. Bu alan içinde yapılacak her şey Anıtlar Kurulu'na tabidir ve bu yönde başvurularımızı yaptık" açıklamasında bulundu.

Daha uygun fiyatlarla daha iyi hizmet alınabilmesi için işletmenin Nazilli Belediyesi tarafından yönetileceğini belirten Başkan Özcan, projenin tam anlamıyla hayata geçirilmesi için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü söyledi. Nazillilere hayırlı olmasını dileyerek, projenin şehre katkı sağlayacağını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER