© Baykuş Haber

Nazilli için imzalar atıldı, taşkın riski azalacak

AYDIN (İHA) - AYDIN’IN NAZİLLİ İLÇESİNDE BULUNAN YILDIZTEPE KURT VE KURU DERESİ’NDE BAŞLATILACAK OLAN ISLAH ÇALIŞMALARI İÇİN İMZALAR ATILDI, BÖLGEDE ÇALIŞMALAR İLE TAŞKIN RİSKİ AZALACAK.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde bulunan Yıldıztepe Mahallesi'nde yer alan Kurt ve Kuru Deresi'nin ıslah çalışmaları için resmi imzalar atıldı. Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen bu proje kapsamında hazırlanan protokol, DSİ tarafından imzalandı. Toplam maliyeti 39 milyon 499 bin TL olan bu projenin tamamlanması planlanan süre içinde bölgedeki taşkın riskini azaltmayı hedefliyor.

İnşaatın kapsamında 750 metre uzunluğunda kargir duvarlı kanal, bin 712 metre U kesitli betonarme duvarlı kanal ve 12 yol geçişi yapılacak. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki taşkın riski önemli ölçüde azaltılacak. DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, projenin 15 Haziran 2023 tarihinde resmi olarak başladığı belirtildi. Proje, bölge halkı ve çevre için olumlu sonuçlar doğuracak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER