© Baykuş Haber

Nazillide 4 ülkeden öğretmenler öğrencilere sosyal destek için birlik oldu

4 ÜLKEDEN ÖĞRETMENLER ERGEN ÖĞRENCİLERE SOSYAL DESTEK İÇİN BİRLİK OLDU

Aydın'ın Nazilli ilçesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Erasmus+ stratejik okul ortaklıkları öğretim faaliyetleri çerçevesinde 'Okul ortamında ergenlerin dayanıklılığı ve zihinsel esenliği nasıl güçlendirilir' adlı projenin ev sahibi oldu. Bu projeye Sırbistan, Bulgaristan ve Romanya'dan gelen okullar ortaklık yaptı.

Nazilli Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, bu projeden 27 bin 040 Euro'luk hibe almaya hak kazandı ve projenin Türkiye ayağını başarıyla tamamladı. Proje kapsamında Sırbistan'da başlayan çalışmaların ardından ikinci toplantı Nazilli'de gerçekleşti.

Projenin ana amacı, ergenlerin ruh sağlığını güçlendirmek ve dayanıklılıklarını artırmak için rehberlik edecek bir el kitabı oluşturmak. Projeye katılan öğretmenler, ergenlerin sosyal ağların etkisi altında nasıl zorluklar yaşadığını anlama, bu olumsuz etkileri azaltma ve aileleri bu sürece nasıl dahil edeceklerini öğrenme konularında çalışmalar yaptılar.

Nazilli Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Tuncay Türk, projenin Türkiye ayağının başarılı bir şekilde tamamlandığını ve geleceğin gençlerinin hayatlarına katkı sağlayacaklarını ifade etti. Projeye katılan ülkelerin sırasıyla Bulgaristan ve Romanya'da da devam edeceği belirtildi.

Projede emeği geçen tüm öğretmenlere ve katılımcılara teşekkür edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER