© Baykuş Haber

Nedim Tarhan kitaplığı açıldı

MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI NEŞET TARHAN TARAFINDAN MERHUM AĞABEYİ NEDİM TARHAN ADINA OLUŞTURULAN KORULUĞA KİTAPLIK KONULDU.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, merhum ağabeyi Nedim Tarhan'ın anısına oluşturulan koruluğa bir kitaplık yerleştirdi. Açılış törenine çok sayıda meclis üyesi, mahalle muhtarı, sivil toplum örgütü temsilcisi ve vatandaş katıldı. Başkan Tarhan, açılışta yaptığı konuşmada, ağabeyinin yaşamını ve mücadelesini anlattı.

Merhum ağabeyi Nedim Tarhan'ın Adana doğumlu, iktisat mezunu bir öğretmen olduğunu ve genç yaşta milletvekili seçildiğini belirten Başkan Tarhan, 1980'lerde yaşanan siyasi olaylar nedeniyle cezaevine girdiğini ve Türkiye Barış Derneği genel başkan yardımcısı olduğunu vurguladı. Başkan Tarhan, ağabeyinin mücadelesinden hiç vazgeçmediğini ve cezaevinde geçirdiği üç buçuk yılın ardından beraat ettiğini dile getirdi.

Nedim Tarhan Koruluğu'nda yer alan kitaplık, vatandaşların bağışladığı kitaplarla dolu. Başkan Tarhan, kendi kitaplarını da buraya bağışladı ve insanların kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için bu tür girişimlerin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Avrupa'ya göre Türkiye'de kitap okuma alışkanlığının daha az olduğunu ve bu konuda farkındalık yaratmanın önemli olduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER