© Baykuş Haber

Neredeyse masrafsız sanat eserleri üretmek mümkün

ŞEHZADELER HALK EĞİTİM MERKEZİ VE ŞEHZADELER BELEDİYESİ'NİN ORTAK PROJESİNDE QUİLLİNG EĞİTMENİ OLARAK GÖREV ALAN SERAP DEMİRDEN, "HALKLA BİR BÜTÜNLEŞME OLUYOR, ÇOK GÜZEL VE FAYDALI KURSLAR VAR. BENİM VERDİĞİM KURSUN ADI QUİLLİNG. KAĞIT TELKARİ OLARAK GEÇİYOR. İNCE KAĞITLARLA ÇALIŞABİLDİĞİMİZ GİBİ BİR SANTİMETRELİK KAĞITLARLA DA ÇALIŞABİLİYORUZ. İDEAL OLANI 3 MİLİMETRELİK KAĞITLARDIR. TEKNİĞİNE GÖRE DEĞİŞEBİLİYOR. BAZEN BİR SANTİMETRELİK KAĞITLARLA DA ÇALIŞABİLİYORUZ. ÇOK ESKİ BİR SANAT, ÜLKEMİZE AVRUPA'DAN GELMİŞ VE ÇOK SEVİLMİŞ VE YAYILMAKTA OLAN BİR SANAT. ÇOK GÜZEL DEKORATİF HEM PANO HEM DEKORATİF KAPLAR HEM DE SÜS EŞYALARI VE MAKETLER YAPIYORUZ VE OLDUKÇA İLGİ GÖRÜYOR." DEDİ.

Kağıdın icadından bu yana var olan ve kökenleri Avrupa'ya dayanan Quilling sanatı, düşük maliyetli sanat eserleri oluşturmak için kullanılan etkileyici bir sanat türüdür. Kağıt telkari veya kağıt kıvırma olarak da bilinen Quilling sanatı, Manisalı kadınlar arasında hızla popülerlik kazanıyor.

Quilling sanatı, ince kağıtların kıvrılarak farklı tekniklerle güzel eserlerin yaratılmasına dayanır. Manisa'da, Şehzadeler Belediyesi ve Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Quilling kursları, kadınlar arasında büyük ilgi görüyor. Bu kurslar sayesinde katılımcılar, kısa süre içinde kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar.

Quilling eğitmeni Serap Demirden, bu sanatın inceliklerini ve tekniklerini kursiyerlere öğretiyor. Kağıt telkari için özel bir tığın kullanıldığını ve şablonların yardımıyla çalışmaların yapıldığını açıklıyor. Quilling sanatı hem dekoratif panolar hem dekoratif kaplar hem de süs eşyaları ve maketler oluşturmak için kullanılır.

Bu sanatın en sevilen çalışmalarından biri, cam fanus içinde 3 boyutlu Quilling çalışmalarıdır. Özellikle çocuk odalarını süslemek için tercih edilen bu çalışmalar, göz alıcı ve dekoratif bir görünüme sahiptir.

Quilling kurslarının bir buçuk ila iki ay gibi bir süre içinde tekrarlandığını belirten Demirden, hobi arayan tüm kadınları bu sanatı öğrenmeye davet ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER