© Baykuş Haber

NERO Rehberleri Kayaşehir Ve Meryem Ana Kilisesini gezdi

NERO TARAFINDAN ODA ÜYESİ PROFESYONEL TURİST REHBERLERİNE YÖNELİK KAYAŞEHİR VE MERYEM ANA KİLİSESİ BİLGİLENDİRME VE EĞİTİM GEZİSİ DÜZENLENDİ.

Nevşehir Turist Rehberleri Odası (NERO) Başkanı Özay Onur, Nevşehir Belediyesi tarafından turizme kazandırılan Kayaşehir ve bir süre önce restorasyon çalışmaları tamamlanan Meryem Ana Kilisesi'nin bölge ve ülke turizmi için önemli bir kazanç olduğunu belirtti.

NERO tarafından oda üyelerine yönelik düzenlenen Kayaşehir ve Meryem Ana Kilisesi bilgilendirme ve eğitim gezisine değinen Onur, bu tür gezilerin oda üyelerine Kapadokya'da yerli ve yabancı turistlere en doğru bilgileri verebilmeleri için büyük bir fırsat sunduğunu ifade etti. Kayaşehir'in tarihi bir dokuya sahip olduğunu ve turistlerin ilgisini çekeceğine inandığını vurgulayan Onur, ayrıca Meryem Ana Kilisesi'nin Kapadokya bölgesindeki önemli taş kiliselerden biri olduğuna dikkat çekti.

Onur, Kayaşehir ve Meryem Ana Kilisesi'nin tanıtılmasıyla bölge turizminin daha da canlanacağına inandıklarını ifade etti. Ayrıca, bu tür tarihi ve kültürel eserlerin ülke turizmine önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER