© Baykuş Haber

Nesli tükenmekte olan hayvanı derede buldular

DÜNYA DOĞA VE DOĞAL KAYNAKLARI KORUMA BİRLİĞİ TARAFINDAN NESLİ TÜKENMEK ÜZERE OLAN HAYVANLAR KATEGORİSİNDE YER ALAN SU SAMURU, SAKARYA’NIN AKYAZI İLÇESİNDE DERE KENARINA PİKNİĞE GİDEN VATANDAŞLAR TARAFINDAN BULUNDU. ERYİĞİT AİLESİ, BULDUKLARI SU SAMURUNU YETKİLİLERE TESLİM ETMEK İSTİYOR.

Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği tarafından nesli tükenmekte olan hayvanlar kategorisinde bulunan su samuru, Sakarya'nın Akyazı ilçesinde dere kenarında piknik yapan vatandaşlar tarafından keşfedildi. Su samurunu bulan Eryiğit ailesi, hayvana zarar verilmemesi ve koruma altına alınması için yetkililere teslim etmek istiyor.

Kuzuluk Mahallesi'nde bulunan dere kenarında su samurunu gören aile, başlangıçta korktular ancak daha sonra bu nadir görülen hayvana sahip çıkmaya karar verdiler. Su samurunu ilk kez canlı olarak gördükleri için heyecanlandıklarını ifade eden Serpil Eryiğit, hayvana zarar gelebileceği endişesiyle yetkililere ulaşmalarını beklediklerini belirtti.

Eryiğit ailesi, su samurunu cep telefonuyla kaydederek yetkililerle iletişime geçmeyi planlıyor ve nesli tükenmekte olan bu nadir hayvanın korunmasına katkı sağlamayı amaçlıyor. Su samurunun doğal yaşam alanları genellikle kıyı ve denizlerdir ve bu türün nesli tehlike altındadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER