© Baykuş Haber

NEÜ en geç üniversite olma başarısını korudu

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. CEM ZORLU, "ÖNEMLİ AKADEMİK BAŞARILAR KAZANAN ÖĞRETİM ÜYELERİ VE NİTELİKLİ MEZUNLARIN SAYILARINI ARTIRARAK, SIRALAMALARDA DAHA ÜST KONUMLARA ULAŞMAK İÇİN ÇALIŞMALARA HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEĞİZ" DEDİ.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), dünya genelindeki üniversitelerin başarısını değerlendiren sıralamada önemli bir yer elde etti. Dünya Üniversite Sıralamaları Merkezi (CWUR) tarafından yayınlanan "CWUR 2023 Dünya Üniversite Sıralaması" çerçevesinde, NEÜ Türkiye'de 39. sırada yer aldı ve Türkiye'den sıralamaya giren en genç üniversite olarak dikkat çekti. Dünya genelinde ise bin 714. sırada yer alarak en iyi yüzde 8.4'lük dilime girdi.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, bu başarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Son 5 yılda Türkiye sıralamasında 17 basamak yükseldiklerini ve dünya genelinde de yaklaşık 200 sıra birden yükseldiklerini belirten Zorlu, üniversitenin akademik başarılarını artırmak için öğretim üyeleri ve mezunlarının katkısına vurgu yaptı. Ayrıca, bu başarıların ekip çalışmasıyla elde edildiğini ve bu sürecin devam edeceğini ifade etti.

CWUR, objektif göstergelere dayalı bir sıralama metodolojisi kullanarak dünya genelindeki üniversiteleri değerlendirmektedir. Bu değerlendirme, eğitim, istihdam, akademik kadro ve araştırma gibi temel başlıkları içermektedir. NEÜ'nün bu sıralamada yer alması, üniversitenin ulusal ve uluslararası düzeydeki başarılarını yansıtmaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER