© Baykuş Haber

NEÜ, ‘Nitelikli Eğitimde dünyada 150, Türkiyede 5. oldu

NEÜ REKTÖRÜ PROF. DR. CEM ZORLU, GENÇ BİR ÜNİVERSİTE OLMALARINA RAĞMEN YÜRÜTTÜKLERİ SÜRDÜRÜLEBİLİR POLİTİKALAR NETİCESİNDE SIRALAMALARDA YÜKSELİŞLERİNİ SÜRDÜRDÜKLERİNİ İFADE ETTİ VE ELDE EDİLEN BAŞARILI SONUÇLARDAN ÖTÜRÜ NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ CAMİASINI KUTLADI.

2023 Etki Sıralaması (ImpactRankings) sonuçlarına göre, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), dünya genelindeki bin 591 üniversite arasında yer alarak ilk bin içinde yer aldı. Türkiye'den toplamda 79 üniversitenin yer aldığı bu değerlendirmede NEÜ, geçtiğimiz yıla göre 2 sıra yükselerek Türkiye'de 29. sırada yer aldı. NEÜ, 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı'ndan 15 kategoride sıralamaya dahil edildi ve tüm alanlarda yükselme kaydetti. Özellikle Nitelikli Eğitim kategorisinde dünya genelinde 150. sırada yer alarak Türkiye'de 5. sırada yer aldı.

Times Higher Education (THE), her yıl Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına katkılarına göre üniversiteleri değerlendirerek ImpactRankings sonuçlarını yayınlıyor. Türkiye'den geçtiğimiz yıl 58 üniversite listede yer alırken bu yıl 79 üniversite bu başarıyı gösterdi. NEÜ, global bazda ve Türkiye bazında daha fazla üniversitenin yer aldığı bir listede yükselişini sürdürdü.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, genç bir üniversite olmalarına rağmen sürdürülebilir politikaları sayesinde bu başarıyı elde ettiklerini belirterek üniversite camiasını kutladı. Zorlu, yükseköğretimin sürdürülebilir kalkınma için önemli bir rol oynadığına dikkat çekti ve bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER