© Baykuş Haber

Nevşehir Belediyesinden yapılandırma uyarısı

NEVŞEHİR BELEDİYESİ “BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN' ÇERÇEVESİNDE YAPILANDIRMA ÇAĞRISINDA BULUNDU.

Nevşehir Belediyesi, "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" kapsamında mükelleflere borçlarını peşin veya taksitle ödeme imkanı sunduğunu hatırlatarak, 3 Temmuz mesai bitimine kadar yapılandırma işlemlerini yapabileceklerini belirtti.

Nevşehir Belediyesi, bu kanun çerçevesinde vatandaşlara Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, İlan Reklam Vergisi, Eğlence Vergisi borçları ve İdari Para Cezalarını yapılandırarak ödeme kolaylığı sağlıyor. Nevşehir il merkezinde Emlak Vergisi (Mesken, İşyeri, Arsa, Arazi), Çevre Temizlik Vergisi, İlan-Reklam Vergisi ve Eğlence Vergisi borcu ile İdari Para Cezası borcu olan herkes bu fırsattan yararlanabilir.

Mali İşler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kanunun vadesi geçmiş ödemelerin yapılandırılmasına olanak tanıdığı ve mükelleflere 3 Temmuz'a kadar bu fırsattan yararlanma çağrısı yapıldı. Başvurularını www.nevsehir.bel.tr adresinde bulunan "e-belediye" sekmesi üzerinden yapabilecek olan vatandaşlar, internet üzerinden ödeme yapmayı tercih edenler için başvuru formunu doldurarak gönderebilirler. Ayrıca belediye hizmet binasına gelerek başvuruda bulunup veznelerden ödeme yapma seçeneği de mevcut.

Yapılandırmada, mükellefler 12 ay, 18 ay, 24 ay, 36 ay ve 48 ay taksitlerinden faydalanabilirler. Vergi borcu olanlar peşin yapılandırma seçeneğini tercih ederlerse Yİ-ÜFE (yurt içi üretici fiyat endeksi) oranında yüzde 90 indirim yapılacak. Bu fırsat, vatandaşların borçlarını daha kolay bir şekilde ödeme imkanı sunuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER