© Baykuş Haber

Nevşehir Valisi Becel: “Bu yağışlar mevsim değişiminin bir göstergesi”

YAĞIŞTAN NEVŞEHİR’DE ÜÇ İLÇE CİDDİ ANLAMDA ETKİLENDİ

Son günlerde Nevşehir'i etkileyen yoğun yağışların İç Anadolu Bölgesi'nde bu hafta boyunca da devam edeceğini açıklayan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, bu yağışların mevsim değişikliğinin bir göstergesi olduğunu belirtti. Vali Becel, özellikle Kozaklı, Acıgöl ve Avanos ilçelerinin yağışlardan etkilendiğini ve bu bölgelerde 5 ev ile tarım arazilerinde su baskınlarının yaşandığını ifade etti. Ancak Nevşehir'in diğer illere göre daha iyi bir durumda olduğunu vurgulayan Vali Becel, ciddi bir zararın söz konusu olmadığını belirtti.

Vali Becel, zarar tespitlerinin AFAD tarafından yapıldığını ve tarım alanları ile ilgili zararların Tarım Müdürlükleri tarafından değerlendirildiğini açıkladı. Zarar gören çiftçilere yapılacak ödemelerin AFAD bütçesinden karşılanacağını söyledi.

Ayrıca, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyararak meteorolojik uyarıların takip edilmesi gerektiğini belirten Vali Becel, tedbir alınamayacak durumlar ve tedbirle önlenebilecek sıkıntılar hakkında bilgi verdi. Bu süreçte tüm ekiplerin sahada çalıştığını ve selin neden olduğu olumsuzlukları gidermek için çaba gösterdiklerini aktardı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER