© Baykuş Haber

Nevşehirde çöp konteynerleri dezenfekte ediliyor

NEVŞEHİR BELEDİYESİ, MAHALLELERDEKİ YERALTI VE YERÜSTÜ ÇÖP KONTEYNERLERİNİ KÖTÜ KOKU VE BAKTERİLERE KARŞI DÜZENLİ OLARAK DEZENFEKTE EDİYOR.

Nevşehir Belediyesi, mahallelerdeki yeraltı ve yerüstü çöp konteynerlerini kötü koku, kirlilik ve bakterilere karşı etkili bir şekilde dezenfekte etmek için özenli bir çalışma yürütüyor. Yaz aylarının artan sıcaklıklarıyla birlikte oluşabilecek olumsuzlukları engellemek amacıyla, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, çöp konteynerlerinin iç ve dış yüzeyini titizlikle temizleyerek ardından özel kokulu solüsyon ve basınçlı suyla dezenfekte ediyorlar. Konteynerlerin temizliğinde doğaya zarar vermeyen özel temizlik malzemeleri kullanılıyor.

Yılda periyodik olarak 350 yeraltı ve 2 binin üzerinde yerüstü çöp konteynerinin temizlik işlemini gerçekleştiren belediye ekipleri, böylece konteynerlerin temiz, hijyenik ve kötü kokudan uzak tutulmasını sağlıyor. Ayrıca, konteynerlerin bulunduğu alanlar da özel dezenfektan deterjanlarla yıkanarak, görüntü kirliliği, larva ve sinek oluşumu gibi sorunlar önlüyor. Bu çalışmalar, hem çevre sağlığını korumaya hem de vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER