© Baykuş Haber

Nevşehirde okul servis şoförlerine eğitim verildi

NEVŞEHİR’DE ‘’2023-2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİLERİN GÜVENLİĞİ’’ ÇERÇEVESİNDE OKUL SERVİS ŞOFÖRLERİNE BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ VERİLDİ.

Nevşehir'de, '2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrencilerin Güvenliği' programı kapsamında okul servis şoförlerine yönelik bilgilendirme eğitimi düzenlendi. İçişleri Bakanlığı'nın 'Güvenli Okul - Güvenli Gelecek', 'Çocukların Eğitim Süreçlerinin Güvenliğine İlişkin Koruyucu ve Önleyici Hizmet ve Tedbirlerin Artırılmasına Yönelik İş Birliği Protokolü' ve 'Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetim Uygulaması' projeleri kapsamında '2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrencilerin Güvenliği' çalışması başlatıldı.

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı, Ürgüp İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim personeli tarafından öğrenci taşımacılığı yapan okul servis şoförlerine eğitim verildi. Bu kapsamda, araçlarda bulunması gereken malzemeler, yönetmelik ve şartnamede belirtilen kurallar, dur lambalarının kullanımı, okul taşıt yazıları, emniyet kemeri kullanımının önemi, trafik ışıkları ve hız kuralları, cep telefonu kullanımı, araç temizliği, öğrencilerin araçlara iniş ve binişlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında şoförlere bilgilendirme yapıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER