© Baykuş Haber

New York Borsasında gong Martı için çalacak

NEW YORK BORSASI’NDA HİSSELERİ DOĞRUDAN İŞLEM GÖREN TÜRK ŞİRKETLERİNDEN BİRİ OLMASI ONURUNA MARTI’NIN KURUCUSU VE CEO’SU OĞUZ ALPER ÖKTEM YÖNETİM EKİBİYLE BİRLİKTE DÜNYANIN EN BÜYÜK BORSASININ AÇILIŞ GONGUNU ÇALMAK ÜZERE 13 TEMMUZ TARİHİNDE TSİ 16.30’DA BALKONDA OLACAK.

Martı şirketinin CEO'su Oğuz Alper Öktem, yönetim ekibiyle birlikte Martı'nın New York Borsası'nda işlem gören Türk şirketlerinden biri olarak tarihi bir anı yaşamak üzere 13 Temmuz'da TSİ 16.30'da açılış gongunu çalmak için balkonda olacak. Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onay almasının ardından Martı, MRT koduyla New York Borsası'nda işlem görmeye başlayacak. Bu önemli adım, Türk bayrağının New York Borsası'nda dalgalanmasını sağlayacak ve Martı, kuruluşundan sadece 4 yıl sonra New York Borsası'nda hisseleri işlem gören Türkiye'nin en genç teknoloji girişimi olacak.

Türkiye'nin önde gelen paylaşımlı, elektrikli ve çevreci ulaşımını yaygınlaştırmayı hedefleyen Martı, sermayesini artırmak ve daha fazla kaynak oluşturmak amacıyla New York Borsası'nda halka açılma sürecini yaklaşık bir yıl önce başlatmıştı. Martı'nın New York Borsası'nda işlem görmesi, Türk teknoloji girişimlerinin dünya sahnesinde daha görünür olmasına katkı sağlayacak. Şirketin dünyanın önde gelen mobilite şirketlerinden biri olma hedefine ulaşmasında büyük pay sahibi olan çalışanları, New York Borsası'nda halka açılma ile birlikte hissedar olacaklar.

Martı'nın çalışanlarına verilen hisse opsiyonlarının, halka açılma değerlemesi üzerinden tahmini olarak 200 milyon TL civarında olacağı açıklanmıştı. Bu önemli adım, Martı'nın büyüme ve uluslararası pazarda daha fazla rekabet gücü kazanma stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER