© Baykuş Haber

New York Times: “Kanıtlar, Nova Kakhovka Hidroelektrik Santralini Rusyanın patlattığını gösteriyor”

New York Times gazetesi, elde edilen kanıtların Rusya'nın kontrolündeki Kakhovka hidroelektrik santralini patlattığını ortaya koyduğunu raporladı. Ukrayna'da bulunan Rusya kontrolündeki Nova Kakhovka Hidroelektrik Santrali'nin 6 Haziran'da patlamıştı. New York Times'ın haberine göre, uzmanlar ve mühendisler, patlamanın santralin iç kısmından kaynaklandığını ve patlayıcı yükünün santral tabanında bir geçitte patlayarak yapının tahrip olduğunu belirten kanıtlar buldu.

Uluslararası hukuk uzmanlarından oluşan bir ekibin Ukrayna savcılarına sunduğu ön bulgulara göre ise, Herson bölgesindeki çökmenin büyük olasılıkla Ruslar tarafından yerleştirilen patlayıcılar nedeniyle meydana geldiği belirtiliyor.

Her iki ülke de birbirini suçluyor. Rusya, Ukrayna'yı Kırım için önemli bir su kaynağını kesmekle suçlarken, Ukrayna ise Rusya'yı santrali havaya uçurarak bölgede sel meydana getirmek, tarım arazilerini tahrip etmek ve sivillere su kaynaklarına erişimi kesmekle suçluyor. Mühendisler, santralin suların tamamen boşalmasının ardından tam olarak incelenebileceğini ve yıkıma yol açan nedenlerin bu şekilde belirlenebileceğini belirtiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER