© Baykuş Haber

New Yorkta hava kalitesi tehlikeli seviyeye ulaştı

Kanada'daki orman yangınları nedeniyle oluşan duman bulutunun New York'a ulaşması, şehirdeki hava kalitesini tehlikeli seviyeye yükseltti. Bugün, eyalet genelinde 1 milyon ücretsiz maske dağıtılacak.

Haftalardır devam eden Kanada'nın kuzeydoğu bölgelerindeki orman yangınları, duman bulutuyla New York ve Pensilvanya'yı etkisi altına aldı. Bu yangınlar, ABD'nin kuzeydoğu bölgesinde son 20 yılın en yoğun duman bulutunun oluştuğu belirtiliyor. ABD Ulusal Hava Durumu Servisi, New York'ta hava kalite indeksinin ülkede tehlikeli seviyeye ulaşarak 342 olarak kaydedildiğini açıkladı. Pensilvanya'da ise hava kalitesi indeksinin 400'ü aştığı bildirildi.

New York Valisi Kathy Hochul, kötü hava kalitesi nedeniyle eyalet genelinde 1 milyon ücretsiz maske dağıtılacağını duyurdu. Hava kalitesi tehlikesinin hafta sonuna kadar devam etmesi beklenirken, Doğu Yakası'ndaki okullarda açık hava etkinlikleri iptal edildi. Sağlık sorunlarına yol açabileceği belirtilen bu durum karşısında yetkililer, bölge sakinlerini evlerinde kalmaları konusunda uyardılar.

Federal Havacılık İdaresi, oluşan sisin hava sahasında görüş mesafesini azalttığı için New York ve Philadelphia şehirlerinde hava trafiğini yavaşlattığını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Tehlikeli hava kirliliğine maruz kalan Amerikan halkının, özellikle sağlık sorunları olanların, kendilerini ve ailelerini korumak için yetkilileri dinlemesi çok önemli" ifadelerini kullandı.

İngiliz aktris Jodie Comer, New York'ta gerçekleştirdiği bir şov sırasında nefes almada zorluk yaşadığını belirterek, "Bu havada nefes alamıyorum" dedi. Sahneye yardımla indirilen aktris, şovuna devam edemedi.

Kanada'nın kuzeydoğu bölgelerinde başlayan orman yangınları sonucunda 3.8 milyon hektarlık alan zarar gördü ve 120 bin insan evlerinden tahliye edildi. Kanada Kurumlararası Orman Yangını Merkezi (CIFFC), yangınların çoğunun Quebec'de olduğunu ve ülke genelinde 437 yangın noktasının hala devam ettiğini, 116 yangının ise kontrol altına alındığını bildirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER