© Baykuş Haber

Niğdede okul güvenliği toplantısı yapıldı

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI “OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI” VALİ CAHİT ÇELİK BAŞKANLIĞINDA YAPILDI.

Niğde'de gerçekleştirilen "Okul Güvenliği Toplantısı," Vali Cahit Çelik başkanlığında düzenlendi. Toplantıya, Vali Çelik'in yanı sıra Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı J. Albay Gürol Okyar, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, ilgili kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve okul aile birliği başkanları katıldı.

Toplantı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okulların genel durumları ve alınacak tedbirlere ilişkin sunumla başladı. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı da okul çevrelerinde alınan güvenlik önlemleri ve trafik konularında sunumlar gerçekleştirdi.

Vali Cahit Çelik, toplantıda yaptığı konuşmada, öğrencilerin evden çıkıp okula geldikleri andan itibaren okul içi ve çevresinde güvenliklerini sağlamanın en önemli öncelikleri olduğunu vurguladı. Ayrıca, öğrencilere yönelik trafik eğitimleri düzenlenmesi ve okul servis araçlarının şoförlerine yönelik bilgilendirme eğitimlerinin yapılacağını belirtti.

Vali Çelik, çocukların eğitim süreçlerinin güvenliğine ilişkin koruyucu ve önleyici hizmet ve tedbirlerin artırılması konusunda hassasiyetle çalıştıklarını dile getirerek, uyuşturucu madde ve suçtan korunma yöntemleri ile siber güvenlik konularında da önlemler aldıklarını ifade etti.

Toplantının sonunda, okul aile birliği başkanlarının soru ve görüşleri alındı. Okulların güvenliği ve öğrencilerin sağlığı için çeşitli önlemler ve denetimlerin yapılacağı vurgulandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER