© Baykuş Haber

Niğdede Yaz Spor Okulları kapılarını açtı

NİĞDE'DE GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI (GSB) SPOR OKULLARI VE ENGELSİZ SPOR OKULLARI'NIN AÇILIŞI YAPILDI.

Niğde'de Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları, resmi açılışını gerçekleştirdi. Atletizm, masa tenisi, yüzme, tenis gibi birçok spor dalını içeren bu okulların yaz dönemi faaliyetleri düzenlenen törenle başladı. Spor okullarında 5-18 yaş arası çocuklar ve gençler, birçok farklı spor dalında eğitim alabilecekler.

Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezi'nde gerçekleşen açılış töreninde Vali Yardımcısı Resul Özdemir, yaz spor okullarının spor çeşitliliği ve sporcu sayısının artırılmasında büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise bu yıl 23 farklı branşta 5,500 gencin faydalanacağı spor okullarının gençlerin zihinsel ve bedensel gelişimine katkı sağlayacağını vurguladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü, spor okullarının arkadaşlık, takım çalışması, disiplin, saygı ve sorumluluk gibi değerleri kazandırmada önemli bir rol oynadığını belirtti. Ayrıca, spor okullarının amacının güçlü nesiller yetiştirmek olduğunu söyledi ve sporun engel tanımadan herkese ulaştırılması gerektiğine dikkat çekti.

Programın ardından farklı spor dallarından sporcular gösteri sundu ve öğrencilere spor forma dağıtıldı. Spor okullarına katılmak isteyenler ücretsiz kayıt için Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinin internet sitelerini kullanabilirler.

Temmuz'un ilk haftasından Eylül'ün ilk haftasına kadar sürecek olan yaz spor okulları, sporun yaygınlaştırılması, spor kültürünün toplumda güçlenmesi ve sporcu kaynağının oluşturulması gibi amaçlar doğrultusunda faaliyet gösteriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER