© Baykuş Haber

Nilüfer deryası Işıklı Gölü ziyaretçi akınına uğruyor

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK NİLÜFER TARLASINI BÜNYESİNDE BARINDIRAN ÇİVRİL IŞIKLI GÖLÜ, SEZONU AÇMASIYLA YOĞUN YAŞAMAYA BAŞLADI.

Çivril Işıklı Gölü, Türkiye'nin en büyük nilüfer tarlasına ev sahipliği yapmasıyla öne çıkıyor ve tekne turlarının başlamasıyla yoğun ilgi görüyor. Denizli'nin Çivril ilçesinde bulunan bu doğal güzellik, 1 Haziran'da tekne sezonunu başlatarak yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Seraserli ve Beydilli mahallelerinden kalkan teknelerle göle açılan ziyaretçiler, muhteşem manzarayı keşfetme fırsatı buldu. Bu masalsı yolculukları bir saat boyunca yaşayan ziyaretçiler, Ağustos ayına kadar sürecek olan turların tadını çıkarıyorlar.

Tekne turlarına büyük ilgi olduğunu ifade eden Ahmet Köseoğlu, gölün çevresinin 72 kilometre olduğunu ve nilüfer kısmındaki derinliğin 1,30 metre olduğunu belirtti. Binlerce kuş türü ve balığın gölde yaşadığını ekledi.

Beydilli Mahallesi Muhtarı Atilla Savran ise ziyaretçi sayısının artmasını beklediklerini dile getirerek, gölün yaklaşık 65 yıllık bir baraj gölü olduğunu ve nilüferlerin 30 yıldır var olduğunu söyledi. Tekne turlarının Haziran'dan Ağustos'a kadar devam ettiğini ve bu deneyimin eşsiz manzarasıyla unutulmaz anlar sunmaya devam ettiğini aktardı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER