© Baykuş Haber

Nilüfer Kadın Korosu Bulgaristan yolcusu

NİLÜFER KADIN KOROSU BULGARİSTAN YOLCUSU

Bursa Nilüfer Kadın Korosu, Türk kültürü ve Türk müziğini yurtdışında tanıtmak amacıyla Bulgaristan'da bir konser vermek üzere önümüzdeki günlerde Bulgaristan'a gidecek. Daha önce Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Hollanda, İtalya, Letonya, Portekiz ve Kıbrıs gibi 8 ülkede konserler veren koro, Bulgaristan'ın Targovhiste Belediyesi tarafından düzenlenen korolar festivaline Türkiye'den davet edilen tek koro olarak katılacak. Bu festivalde 2 konser verecek olan koro, dünyanın farklı ülkelerinden gelen diğer korolarla birlikte ortak bir şarkı da seslendirecek.

Koro Şefi Dr. Aysel Gürel, Bulgaristan Targovhiste Belediyesi'nin davetlisi olarak gidecek olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Türk kültürü, Türk müziği ve Türk kadınını yurtdışında tanıtmaktan gurur duyan koro, ülkelerine büyük bir hizmet sunmanın mutluluğunu yaşıyor. Koronun farklılığına ve emeklerine vurgu yaparak, diğer ülkelerde de konserler verip ülkelerinin tanıtımına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, Bursa Nilüfer Belediyesi'ne Bulgaristan'a ulaşım desteği sağladığı için teşekkür etti.

Koro, Bulgaristan'dan döndükten sonra 19 Haziran'da Bursa'nın Yenişehir ilçesinde Yenişehir Yardımsevenler Derneği yararına bir konser verecek. Aynı zamanda depremzedeler yararına da çeşitli etkinlikler düzenlemiş olan koronun çalışmaları takdirle karşılanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER