© Baykuş Haber

Nilüferde Çocuk ve Gençlik Koroları performanslarıyla alkış aldı

NİLÜFER ÇOCUK KOROSU VE NİLÜFER GENÇLİK KOROSU, DÖNEM SONUNDA DÜZENLENEN KONSERDE SAHNEYE ÇIKTI. YEREL VE EVRENSEL ESERLERİ BAŞARIYLA SESLENDİREN HER İKİ KORO, KONSERİN SONUNDA BÜYÜK ALKIŞ ALDI.

Nilüfer Çocuk Korosu ve Nilüfer Gençlik Korosu, dönem sonu konseriyle sahneye çıkarak büyük bir başarıya imza attı. Hem yerel hem de evrensel eserleri büyük bir başarıyla seslendiren her iki koro, seyircilerden büyük alkış aldı.

Nilüfer Çocuk Korosu, Şef Suat Şahin rehberliğinde 2022 yılı Eylül ayında çalışmalarına başlamış ve bu süre zarfında Bursa'nın yanı sıra İzmir, İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde de performanslar sergilemişti. Bu başarılı dönemin sonunu getiren dönem sonu konseri, Nâzım Hikmet Kültürevi'nde gerçekleşti. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Sibel Özer ve Remzi Çınar da konsere katılarak izleyiciler arasındaydı.

Konserin ilk bölümünde 9-14 yaş arasındaki çocuklardan oluşan Nilüfer Çocuk Korosu sahne aldı. İkinci bölümde ise 15-21 yaş arasındaki gençlerden oluşan Nilüfer Gençlik Korosu performans sergiledi. Her iki koro, hem yerel hem de evrensel eserler seslendirerek izleyenlerin takdirini kazandı.

Gecede ayrıca, Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi İdil Naz Alıcı tarafından Hasan Ali Yücel'in sözlerine beste yapılan "Dere" adlı eser ilk kez seslendirildi. Konserin sonunda her iki koro, Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayhan Helvacı ile birlikte Meksika şarkısı "Cielito Lindo"yu seslendirerek izleyicilere unutulmaz anlar yaşattılar. Konser sonunda dakikalarca süren alkışlarla ödüllendirilen korolar, Meksika şarkısıyla bis yaptılar.

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çınar, gece sonunda her iki koro ve Şef Suat Şahin'i tebrik ederek, gençlerin performansını övdü ve emek veren herkese teşekkür etti. Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer de, şef Suat Şahin'e çiçek takdim ederek muhteşem konsere duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER