© Baykuş Haber

Nilüferde minikler atık yağ ve pil toplayarak çevreyi korudu

NİLÜFER BELEDİYESİ’NİN ÇEVRE DUYARLILIĞINI ARTIRMAK VE ÇOCUKLARI DOĞANIN KORUNMASINA TEŞVİK ETMEK AMACIYLA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ÇALIŞMALARDAN BİRİ OLAN OKULLARARASI BİTKİSEL ATIK YAĞ TOPLAMA YARIŞMASI İLE ATIK PİL TOPLAMA YARIŞMASI SONA ERDİ.

Nilüfer Belediyesi, çevre duyarlılığını artırarak çocukları doğanın korunmasına teşvik etmek amacıyla gerçekleştirdiği Okullararası Nebati Atık Yağ Toplama Yarışması ve Atık Pil Toplama Yarışması'nı başarıyla tamamladı. Bu yarışmaların sonuçları, Dünya Çevre Günü'nde ödül töreni ile açıklandı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, yarışmaların sonuçlarını paylaşarak Okullararası Nebati Atık Yağ Toplama Yarışması'nda 7 bin 637 litre nebati atık yağın, Atık Pil Toplama Yarışması'nda ise bin 200 kilogram atık pilin toplandığını belirtti. Erdem, bu miktarların çevre için büyük bir fayda sağladığını vurgulayarak, öğrencilere teşekkür etti.

Başkan Erdem, atık yağların lisanslı firmalar tarafından biodizele dönüştürüldüğünü, atık pillerin ise bertaraf edildiğini açıkladı. Ayrıca, atık pillerin çevreye verdiği zarara da dikkat çekti ve çevre bilincinin oluşturulmasının önemini vurguladı.

Öğrencilerin bu çevre duyarlılığı gösterdiği davranışlarının yetişkinlere örnek olması gerektiğini ifade eden Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Çelik de, çocukların küçük çabalarının gelecekte büyük sonuçlar doğuracağını belirtti.

Ödül töreni, dereceye giren okullara ödüllerin verilmesiyle son buldu. Barış Anadolu Lisesi, Okullararası Nebati Atık Yağ Toplama Yarışması'nda birinci olurken, Hüsnü Züber İlkokulu Atık Pil Toplama Yarışması'nda birinci oldu. Başkan Erdem, Kolza Biodizel Yakıt ve Petrol Ürünleri'nin katkılarından dolayı Haydar Eroğlu'na da teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER