© Baykuş Haber

Nilüferin yazıevleri ilham veriyor

İSPANYOL TV PROGRAMCISI, ŞAİR VE YAZAR YOLANDA CASTANO İLE GAZETECİ-YAZAR İSMAİL GÜZELSOY, GÖLYAZI VE MİSİ YAZIEVİ’NDE KONUK OLARAK ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR.

İspanyol TV programcısı, şair ve yazar Yolanda Castano ile gazeteci-yazar İsmail Güzelsoy, Gölyazı ve Misi Yazıevi'nde çalışmalarını sürdürüyor. Nilüfer'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten yazarlar, bu yazı evlerinin bulunduğu yerlerin ilham verici olduğunu ve çalışmalarına olumlu katkı sağladığını vurguluyorlar.

Yazı evlerinin Türkiye ve yurt dışından değerli yazar ve şairleri ağırlamaya devam ettiğini belirten yazı evlerinin konukları, İspanyol TV programcısı, şair ve yazar Yolanda Castano ile gazeteci-yazar İsmail Güzelsoy oldu.

Kurgu türündeki eserleriyle geniş kitlelere hitap eden İsmail Güzelsoy, Misi Yazıevi ve çevresinin çalışmalarına büyük katkı sağladığını ifade ediyor. Yaklaşık 1,5 aydır bu verimli ortamda çalıştığını belirten Güzelsoy, bu tür yazı evlerinin edebiyat dünyasına katkı sağladığını ve bu mekanların değerini anlamak gerektiğini dile getiriyor.

Misi Yazıevi'nde çalışmalarını sürdüren İspanyol TV programcısı, şair ve yazar Yolanda Castano ise bölgeye hayranlıkla yaklaşıyor. 7 yaşında şiir yazmaya başladığını söyleyen Castano, birçok ülkede yazı evlerinde kaldığını belirtiyor ve Nilüfer'deki mekanın heyecan verici olduğunu vurguluyor. Şiiri çok seven Castano, bu tür etkileyici mekanların çalışmalarına büyük katkı sağladığını söylüyor ve Nilüfer'deki bu deneyiminin kendisi için çok renk kattığını ifade ediyor. Yazar evlerinin edebiyatçılara büyük ilham verdiğini düşünen Castano, bu tür projelerin yazarların üretkenliğine olumlu etki ettiğine inanıyor ve Nilüfer Belediyesi'ne ve bölge halkına bu fırsatı sundukları için teşekkür ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER