© Baykuş Haber

Nişantaşında vatandaşların İBB dramı: “Hakkımızı vermeden bizi çıkartmak istiyorlar”

İBB TARAFINDAN GEÇTİĞİMİZ AY BİR BÖLÜMÜNDE YIKIM YAPILAN NİŞANTAŞI’NDAKİ GECEKONDULARIN SAKİNLERİ, ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE EKİPLERİN GERİYE KALAN KONUTLARI DA YIKACAĞINI İDDİA ETTİ. BUNUN KENDİLERİNE MESKEN ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLE YAPTIKLARI GÖRÜŞMEDE SÖYLENDİĞİNİ BELİRTEN VATANDAŞLAR, HERHANGİ BİR TEBLİGAT YAPILMADIĞINI ÖNE SÜRDÜ. DOĞUP BÜYÜDÜKLERİ YERDEN HAKLARI VERİLMEDEN ÇIKARTILMAK İSTENDİKLERİNİ SÖYLEYEN GECEKONDU SAKİNLERİ, YAŞADIKLARI ZORLUKLARI ANLATIRKEN GÖZYAŞLARINA BOĞULDU. BİR VATANDAŞ, “RESMEN BİZİMLE ÇOCUK OYUNCAĞI GİBİ OYNANDI. GÖZÜMÜN YAŞI BURADAN MEMLEKETE SEL OLUR” DİYEREK YETKİLİLERE SESLENDİ.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından geçtiğimiz ay bir bölümü yıkılan Nişantaşı'ndaki gecekonduların sakinleri, önümüzdeki günlerde geriye kalan konutların da yıkılacağını iddia ediyor. Vatandaşlar, bu iddiayı, kendilerine yapılan bir görüşmede İBB Mesken Şube Müdürlüğü tarafından bildirildiğini belirtiyorlar. Ancak herhangi bir resmi tebligat almadıklarını savunuyorlar.

Söz konusu gecekondu sakinleri, yıllardır tapu tahsis ve arsa bedellerini ödemelerine rağmen haklarının verilmediğini iddia ediyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimine tepki gösteren bu vatandaşlar, kendilerine bir çözüm sunulmadan mahkemeler yoluyla evlerinden çıkarılmak istendiklerini belirtiyorlar.

Gecekondu sakinleri, İBB'nin teklifini kabul ederek Seyrantepe'deki Sosyal Konutlara taşınanların, site yöneticileri tarafından zorbalığa uğradığını da iddia ediyorlar. Ayrıca, bu süreçte sokak hayvanlarına da yeterince sahip çıkılmadığını ifade ediyorlar.

Bu vatandaşlar, yaşadıkları zorluğu ve haksızlığı dile getirirken büyük bir üzüntü içinde olduklarını ve haklarının verilmesini istediklerini vurguluyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER