© Baykuş Haber

NÖHÜ öğretim üyesinin çektiği fotoğraflar pullarda

PROF. DR. AHMET KARATAŞ’IN FOTOĞRAFLADIĞI KARELER, POSTA PULLARINDA KULLANILDI.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Karataş'ın çektiği muhteşem doğa fotoğrafları, posta pullarında kullanılmak üzere PTT tarafından "Kır Çiçekleri-3" pul serisi olarak basıldı. Bu özel pullar, şu an PTT merkezlerinde bulunuyor.

Prof. Dr. Ahmet Karataş, altı karenin yer aldığı bu seri için Niğde, Giresun, Aksaray ve Adana illerinde çektiği çiçekli bitki fotoğraflarını kullanmıştır. Bu serinin 10 TL'lik pulünde, Türkiye'ye özgü (endemik) bir bitki olan pseudomuscari azureum (muscari azureum) yer almaktadır. Bu özel tür, Bolkar Dağları'nın Niğde kesiminde yetişir ve dünyanın başka hiçbir ülkesinde bulunmaz. Ayrıca, 2 TL'lik pembe çiçekli pul, Niğde dahil Tuz Gölü Havzası'nda yetişen başka bir endemik bitki olan gladiolus halophilus'u gösterir. Bir TL'lik puldaki kandamlası veya kanavcıotu adını taşıyan bitki ile 58 TL'lik puldaki farekulağı adlı turuncu çiçekli bitki fotoğrafları ise üniversitenin merkez yerleşkesinde çekilmiştir.

Prof. Dr. Ahmet Karataş, fotoğraflarının pullarda kullanılmasından dolayı duyduğu gururu ifade ederek, bu özel pulları tercih eden herkese teşekkür etmiştir. Bu pul serisi, hem doğa severlere hem de pul koleksiyoncularına ilham verici ve değerli bir koleksiyon parçası sunuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER