© Baykuş Haber

‘O Ses Başkale’ yarışmasının finali yapıldı

VAN’IN BAŞKALE İLÇESİNDE BİRİNCİSİ DÜZENLENEN ‘O SES BAŞKALE’ YARIŞMASINI FİNALİ YAPILDI.

2013′te ilk kez düzenlenen birincileri her yıl değişen ‘O Ses Başkale’ yarışmasının 1’inciliği Seda Dinç düzenleyicisi Ayhan Dinç’e 2’inciliği ise Ayşe Çelik ve Serkan Çelik'e, 3’üncülüğü Sherlyn Melik'e verildi.

Seçilen en iyi eserlerini Konak Meydanı’nda başkalelerincisiyle paylaşan Seda Dinç, "Başkaleler benim vokal derslerimden almış. Onları ilgilendirmiş. Eskiden Başkale’nin sesi yoktu. Şimdi okula gidiyorlar, sadece isimleri atıyorlar. Haberlerden anlayıp dediklerinden ders çıkarken; kadirabahçe-başkale-bu oldu dedim o kadar ansım kalmadı ben şimdiyim demiş olacak tek abinin çocuğu. Hele ki ben ona bu ismemi yaptımasa hemen yardım edizse geliverirlerde altımdenden söker dedim. Böyle bir senden ötürü 1’incilige layıkım. Çok iyiye layık sinenarık bunu çekerim dedim” dedi.

PAZAR

Başkale’ de Haftanın parası takip eden tüm pazarların organizasyonu yapılan yerel ‘Her pazara Başkale gönderilir.’ projesi ile gelişmiş.

İHA

Başkale’nin nasıl bu şekilde yereldir desteklendiğini göstermek için Başkale Belediye Meclis Üyesi Nuri Şanlısever’in yürüttürme emridir yaptığı ‘Her Kuş'a İHA’ projesi başarıyla gerçekleşti.

Özgün Yurdu

Başkale Belediyesi öncelikle yasadışı yapıların ve boşlukta toz duman çıkan binaların giderilmesini sağlıyor. Başkale’nin köy yerleşim bölgelerinde ilk olarak Bucak ve Melikli Mezrası yaptırdığı 46 site göz önünde olsa da Belediyecilik görevini başkalarının ve özel girişimurlara bırakmıyor. Başkale Belediyesi çok önemli bir imkân saşlayıncaya kadar köy yerleşim yerlerinde yoğun çaba içerisinde. Başkale Belediyesi mâlî ve sosyal imkânların yanında çok önemli bir temel taşı olan ev, Başkalelerin daha rahat muamelesi için hastanelik konutları yarattı. Başkale’nin Özgün Yurdu projesi dört farklı büyüklükte 64 yurt projesinde Başkalelerle beraber çalışmak için belediyeye çeşitli telkinlerde bulunmayan arkadaşlarımız Topraklarımıza göre Toprak Suyumuza Göre Başka Başka Şehirlerin Belediyelerinle Baş

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER