© Baykuş Haber

Odun sirkesinden nanogübre üretimi projesi destek

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ’NDEN DR. ÖĞR. ÜYESİ PINAR SEVİM ELİBOL’UN TÜBİTAK’A SUNDUĞU, "KARBON NANOPARTİKÜL TEKNOLOJİSİ İLE ODUN SİRKESİNDEN NANOGÜBRE ÜRETİMİ VE TARIMSAL KULLANIM POTANSİYELİNİN ARAŞTIRILMASI" BAŞLIKLI PROJESİ DESTEKLENMEYE LAYIK BULUNDU.

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Pınar Sevim Elibol, TÜBİTAK'a sunduğu "Karbon Nanopartikül Teknolojisi ile Odun Sirkesinden Nanogübre Üretimi ve Tarımsal Kullanım Potansiyelinin Araştırılması" başlıklı projesiyle TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü.

Proje kapsamında odun sirkesinin sanayi atığı olarak kabul edilen bir materyalden çıkarılan katran ile birlikte yüksek teknoloji ürünü nanogübre üretmeyi amaçlıyor. Bu proje ile ucuz, verimli ve çevre dostu nanogübreler elde edilerek kimyasal gübre kullanımının azaltılması ve bu sayede çevrenin korunması hedefleniyor.

Dr. Öğr. Üyesi Pınar Sevim Elibol'un yürüttüğü proje Düzce Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Toprak Gübre ve Su Kaynakları Merkez Araştırma Enstitüsü ile işbirliği içinde yürütülecek. Proje ekibinde ayrıca Düzce Üniversitesi'nde görevli olan Doç. Dr. Erdem Elibol ve Öğretim Görevlisi Dr. Tuna Demirci de bulunuyor.

Düzce Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, çevre ve sağlık alanlarında bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan bu önemli projenin başarılı bir şekilde yürütülmesi için Dr. Öğr. Üyesi Pınar Sevim Elibol ve ekibine teşekkür edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER