© Baykuş Haber

Öğrenciler elektik perakende sektörünü tanıdı

AKKÖK HOLDİNG ENERJİ GRUP ŞİRKETLERİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN KADIN ENERJİSİ PROJESİNİN “NEXT” PROGRAMI ÇERÇEVESİNDE 25 ÖĞRENCİ SEPAŞ ENERJİ'Yİ ZİYARET EDEREK, RENKLİ SUNUMLARLA ELEKTRİK PERAKENDE SEKTÖRÜNÜ YAKINDAN TANIDI.

Akkök Holding'in enerji grup şirketleri tarafından yürütülen "Kadın Enerjisi" projesinin "Next" programı kapsamında, 25 öğrenci Sepaş Enerji'yi ziyaret ederek, elektrik perakende sektörünü daha yakından tanıma fırsatı buldu.

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (SEDAŞ) "Kadın Enerjisi - Next" projesi, bu yılın üçüncü buluşmasını gerçekleştirdi. Programa katılan 25 kız öğrenci, son zamanlarda Sepaş Enerji'nin Kocaeli'deki genel merkezini ziyaret etti. Bu proje, Akkök Holding'in enerji grubu çalışanlarının kız çocuklarına yönelik başlattığı bir girişimdir ve bu yıl bölge meslek liselerinde eğitim alan kız öğrencilerini de içermeye karar verdi. SEDAŞ, etkinlikte öğrencilere enerji sektörünü daha yakından tanıma fırsatı sunmak amacıyla eğitici ve eğlenceli sunumlar gerçekleştirdi. Öğrenciler, müşteri hizmetleri ve merkezi deneyim hakkında bilgi alırken, merak ettikleri konuları da şirket çalışanlarına sorma fırsatını yakaladılar.

SEDAŞ yetkilileri, Next projesini ilk yılında kız çocuklarının lise ve üniversite eğitimlerinde elektrik bölümlerini seçmelerini teşvik etmek için başlattıklarını belirtti. Ayrıca, toplumsal cinsiyet eşitliği ve fırsat eşitliği konularında somut adımlar atarak daha fazla öğrenciye ulaşmak için proje kapsamını genişlettiklerini açıkladılar. Bu bağlamda, Next projesiyle kız öğrencilerin enerji sektörüne ilgi duymalarını ve sektörel ufuklarını genişletmeyi hedeflediklerini vurguladılar. Yetkililer, "Enerji sektöründe kadın istihdamını artırmak için tohumlar ekiyoruz. Sepaş Enerji'nin ev sahipliğinde düzenlediğimiz şirket gezisi ile öğrencilerimiz elektrik perakende sektörünü yerinde öğrenme fırsatı buldular. Değerli kadın yöneticilerimizin öğrencilere neşeli ve öğretici sunumları, enerji ile ilgili kariyerlere ilgi duymalarını teşvik etmek için büyük bir etki yarattı. Katılan öğrencilere ve ailelerine ilham kaynağı olan yöneticilerimize teşekkür ederiz" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER