© Baykuş Haber

Öğrenciler fakülteleri inceledi

HALKIN DÜZCE ÜNİVERSİTESİ’Nİ DAHA YAKINDAN TANIMASINA İMKAN SAĞLAYAN AÇIK KAMPÜS UYGULAMASINDA DÜZCE GÜZEL SANATLAR LİSESİ VE DÜZCE SPOR LİSESİ ÖĞRENCİLERİ FAKÜLTELERİ İNCELEDİ.

Düzce Üniversitesi'nin Açık Kampüs uygulaması, Düzce Güzel Sanatlar Lisesi ve Düzce Spor Lisesi öğrencilerine üniversiteyi yakından tanıma fırsatı sunarken, programın ayrıntıları şu şekilde gerçekleşti:

Programın ilk bölümünde, Düzce Güzel Sanatlar Lisesi'nden 3 öğretmen ve yaklaşık 40 öğrenci yer aldı. Fen Edebiyat Fakültesi, Orman Fakültesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Öğrenci Merkezi ve Kütüphane gibi önemli bölümleri gezdiler. Fen Edebiyat Fakültesi ve Biyolojik Mücadele Laboratuvarı'nı ziyaret eden öğrenciler, Arkeoloji Laboratuvarı'nda arkeolojik bulguları inceleme fırsatı buldular. Ardından Deniz Biyolojisi Laboratuvarı'nı ziyaret eden öğrencilere üniversiteyi tanıtan hediye paketleri verildi.

Fen Edebiyat Fakültesi gezisi sonrasında Kütüphane ve Öğrenci Merkezi'ni ziyaret eden öğrenciler, Orman Fakültesi'nde bulunan Doldurulmuş Hayvan Müzesi'ne büyük ilgi gösterdi. Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ziyareti sırasında Resim Bölümü'nün Ortam Odaklı Sanat Atölyesi ve Müfide Kadri Sanat Galerisi'ni gezdiler. Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ziyareti sonunda öğrencilere hediyeler verildi.

Öğleden sonraki bölümde ise Düzce Spor Lisesi öğrencileri, üniversitenin spor tesislerini ziyaret etti. Yüzme Havuzu, Tenis Kortu, Kapalı Spor Salonu, Stadyum, Kütüphane ve Öğrenci Merkezi bu bölümde gezildi. Özellikle Yüzme Havuzu ve Tenis Kortu hakkında bilgiler verildi ve Kapalı Spor Salonu'nda Özel Yetenek Sınavı hakkında sorular cevaplandı.

Düzce Üniversitesi Stadyumu'nun gezilmesinin ardından Kütüphane ve Öğrenci Merkezi ziyareti yapıldı. Konuk öğrencilere hediyeler ve öğretmenlere teşekkür belgeleri takdim edildi. Öğrenciler, üniversitenin sağladığı sportif ve sosyal imkanların oldukça etkileyici olduğunu ifade ederek kendilerine gösterilen ilgiden memnuniyetlerini dile getirdi. Bu etkinlik, Düzce Üniversitesi'ni daha fazla öğrenci ve katılımcıyla buluşturmayı amaçlayan başarılı bir girişim olarak ön plana çıktı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER