© Baykuş Haber

Öğrenciler, Hersek Lagününe hayran kaldılar

YALOVA 75. YIL ZİYA GÖKALP İLKOKULU 4. SINIF ÖĞRENCİLERİ, ÖĞRETMENLERİ VAHİDE GÜNEÇ NEZARETİNDE HERSEK LAGÜNÜNÜ GEZEREK UNUTULMAZ BİR GÜN GEÇİRDİLER.

Yalova 75. yıl Ziya Gökalp İlkokulu'nun 4. sınıf öğrencileri, öğretmenleri Vahide Güneç eşliğinde Hersek Lagünü'nü ziyaret ederek kuşların büyüleyici dünyasına adım attılar. Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Kuş Gözlem Kulesi'ni keşfeden öğrenciler, unutulmaz bir gün geçirdiler.

Hersek Lagünü, Türkiye'deki tek tapulu göl olma özelliğini taşıyor ve bu doğal güzellik öğrencilerin büyük ilgisini çekti. Lagünü ziyaret eden öğrenciler, Doğa Eğitim Merkezi'nde bölge hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı buldular. Ayrıca, Kuş Müzesi'ni ziyaret eden öğrenciler, Hersek Lagünü'nde yaşayan kuşlar ve Yalova'daki kelebekler hakkında da bilgi sahibi oldular.

Öğrenciler, Hersek Lagünü'nde bulunan kuşları, 7 katlı asansörlü Kuş Gözlem Kulesi'nden izlediler. Programın sonunda Türkiye'nin ilk ve tek Altınova Belediyesi Doğa Pasaportunu alarak keyifli bir gün geçiren öğrencilere, Altınova Belediyesi tarafından hediyeler de verildi.

Altınova Belediyesi Kuş Gözlemcisi Fatih Bülbül ve Altınova Belediyesi Hersek Engelsiz Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi Görevlisi Alihan Sevinç, öğrencilere Hersek bölgesi hakkında bilgi verdi. Bu etkinlik, öğrencilerin doğanın güzelliklerini keşfetmeleri ve çevre bilinci kazanmaları için harika bir fırsat sundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER