© Baykuş Haber

Öğrenciler kendi elleriyle pişirip sattı, gelir depremzedelere bağışladı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE BAĞLI BEYAZ KALPLER EĞİTİM VE GELİŞİM MERKEZİ'NDE EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLER KENDİLERİNİN PİŞİRDİKLERİ ÜRÜNLERİN GELİRLERİNİ BAĞIŞAYARAK DEPREMZEDELERE DESTEK OLDU.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi'nde öğrenim gören öğrenciler, kendi hazırladıkları ürünlerin gelirini depremzedelere yardım amacıyla bağışladılar. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, depremzedelere yardım etmek için büyük bir çaba gösteriyor. Bu kez yardım eli Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi öğrencilerinden geldi.

Merkezde aşçı yardımcılığı, pastacılık grubu ve barista öğrencileri tarafından düzenlenen Waffle-Kahve Günü adlı sosyal sorumluluk projesi etkinliği kapsamında, ikramların satışı gerçekleştirilerek elde edilen gelir deprem bölgesine gönderildi. Etkinlikte, çilekli, muzlu ve çikolatalı waffle ile Türk kahvesi, Cafe latte, Americano, Cappuccino ve çay gibi ikramlar sunuldu. Öğrenciler siparişleri alıp masalara servis yaparak katılımcılara hizmet ettiler.

Etkinliğe Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın eşi Figen Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, Birinci Hukuk Müşaviri Avukat Necmi Özen, daire başkanları, müdürler ve personel katıldı. Figen Büyükakın etkinlik sonrasında öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi ve "Unutulmaya yüz tutmuş lezzetler" yemek yarışmasında ödül alan öğrencilere kupalarını takdim etti. Büyükakın, öğrencilerin depremzedelerine destek olmak istediklerini ve bu şekilde yaraları sarmaktan onur duyduklarını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER