© Baykuş Haber

Öğrenciler müzede tarih dersi gördü

Elazığ'da ortaokul öğrencilerine tarih dersi, tarihi bir mekanda, Harput Basın Müzesi'nde verildi. Bu özel tarih dersi, öğrenciler tarafından büyük bir ilgi ve merakla dinlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Elazığ Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen etkinlik kapsamında, ortaokul öğrencileri gruplar halinde Elazığ Belediyesi Harput Basın Müzesi'ne getirildi. Öğrencilere müze sorumlusu İdris Akkoyun tarafından müze hakkında bilgiler verildi. Ardından öğrenciler, tarih dersini bu tarihi mekanda işledi. Tarih dersini tarihi bir atmosferde almaktan büyük keyif alan öğrenciler, bu tür etkinliklerin devamını dilediklerini ifade ettiler.

Müze sorumlusu İdris Akkoyun, Müzeler Haftası'nda birçok okulu ağırladıklarını belirterek, bu etkinliklerin müze farkındalığını artırmayı amaçladığını ifade etti. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büroda görevli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Murat Alp Türk, öğrencilere mekansal anlamda tarih dersi vermenin amaçlandığını söyledi. Tarih Öğretmeni Alparslan Alemdaroğlu da, müzelerin tarih ve sosyal bilgiler derslerinin öğrenilmesi için harika bir mekan olduğunu vurguladı.

Bu tür etkinlikler, öğrencilere tarih bilincini artırmak ve tarihi mekanlara olan ilgilerini desteklemek için önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER