© Baykuş Haber

Öğrencilere okulu sevdiren çalışma

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI BÜNYESİNDE YÜRÜTÜLEN ‘BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK HAREKETİ' KAPSAMINDA ÖĞRENCİLERİN DERS ARALARINDA EĞLENCE VE DİNLENME AKTİVİTELERİNDE BULUNDUĞU OKUL BAHÇELERİNİ 2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLANDI.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Okullar Hayat Bulsun Projesi' kapsamındaki okul bahçelerinde yapılan boyama çalışmaları, öğrencilere okulu daha çok sevdirdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın 'Büyükşehir Gençlik Hareketi' programı çerçevesinde, öğrencilerin ders aralarında eğlenceli ve dinlendirici aktivitelerde bulunabilecekleri okul bahçeleri, 2023-2024 eğitim-öğretim yılına hazırlandı. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleriyle iş birliği içinde gerçekleştirilen 'Okullar Hayat Bulsun Projesi' kapsamında, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından okul bahçelerinin zeminleri renkli oyun alanları haline getirildi.

2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okula dönen öğrenciler, okul bahçelerindeki rengarenk oyun alanlarını görünce büyük bir mutluluk ve heyecan yaşadılar. Okul bahçeleriyle ilgili çalışmaların uygun okullarda eğitim öğretim yılı içinde de devam edeceği belirtildi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, eğitime, öğrencilere ve çocuklara yapılan yatırımın geleceğe yapılan en önemli yatırımlardan biri olduğunu vurgulayarak, "Çocuklarımızın ders aralarında, boş vakitlerinde keyifli vakitler geçirebileceği, fiziksel aktivitelere katılabileceği yeni alanlar oluşturmaktan çok memnunuz. Bu oyun alanları, öğrencilerimize sadece eğlenmekle kalmayacakları, aynı zamanda öğrenme deneyimlerini de geliştirecekleri bir ortam sunuyor. Onlar bizim geleceğimiz. Bu bilinçle hareket ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla okullarına dönen öğrenciler, rengarenk oyun alanlarına büyük ilgi gösterdi. Şehit Yasin Boy Ortaokulu öğrencisi Toprak Sezgin, "Oyun alanlarının hepsi çok güzel olmuş. Hem oyun oynayabileceğimiz bir alanımız oldu hem de bahçemiz güzelleşti" dedi. Muhammet Salih Çelebi isimli öğrenci ise "Bu çalışmalar çok güzel. Teneffüslerde arkadaşlarımızla oynuyoruz ve çok eğlenceli oluyor. Çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER