© Baykuş Haber

Öğrencilere suyun önemi matematik ile aşılanıyor

KURUCULUĞUNU TÜRKİYE'DEN SINIF ÖĞRETMENİ NEVZAT CAN VE AZERBAYCAN'DAN NATAVAN MUSTAFAZADE'NİN YAPTIĞI SUYUN MATEMATİĞİ, MATHEMATİCS OF WATER ETWİNNİNG PROJESİ'NDE ÖĞRENCİLER SU BİLİNCİNİ EĞLENCELİ VE ÖĞRETİCİ MATEMATİK ETKİNLİKLERİYLE ÖĞRENİYOR.

Türkiye'den sınıf öğretmeni Nevzat Can ve Azerbaycan'dan Natavan Mustafazade tarafından başlatılan "Mathematics Of Water eTwinning Projesi," öğrencilere suyun önemini eğlenceli ve öğretici matematik etkinlikleriyle öğretmeye odaklanıyor.

Projenin kurucusu Nevzat Can, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nden biri olan SDG6'nın temiz su ve sanitasyon hedefini vurgulayarak, temiz suyun herkes için erişilebilir olmasının ve sürdürülebilir su yönetiminin önemine dikkat çekti. Ayrıca, projenin SDG4'e odaklanarak nitelikli eğitimi teşvik ettiğini belirtti.

Projenin amaçları arasında, su bilincini artırmak, çevre ve doğaya duyarlılığı geliştirmek ve öğrencilere suyun önemini, hayati değerini ve tasarrufunu matematikle ilişkilendirerek öğretmek bulunuyor. Projede balık kılçığı, su problemleri, asal sayılar, matematik ve su hikayesi gibi özgün ve disiplinler arası çalışmalar yapılıyor. Ayrıca, Web 2.0 araçları da projede kullanılarak öğrencilerin su farkındalığı, matematik ve dijital yeterlilikleri artırılıyor.

Diyarbakır, Mardin, Azerbaycan, Romanya ve Arnavutluk'tan öğretmenlerin katıldığı projede, farklı okullardan birçok öğrenci su ve matematiğin buluştuğu öğrenme deneyimlerini paylaşıyor. Proje, suyun kıymetini öğrencilere öğretirken aynı zamanda matematiği de eğlenceli bir şekilde öğrenmelerini sağlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER