© Baykuş Haber

Öğretmene sinirlendi, müdüre saldırıp odayı dağıttı

KAYSERİ'DE SINIF ÖĞRETMENİ İLE TARTIŞTIKTAN SONRA OKULA ÇAĞRILAN VELİ, MÜDÜRÜ DARP ETTİKTEN SONRA ODAYI DAĞITTI.

Kayseri'de bir veli, sınıf öğretmeni ile yaşadığı tartışmanın ardından okula çağrıldı. Okul müdürü ile görüşen veli, sinirlerine hakim olamayarak müdürü darp etti ve odasını dağıttı. Olayın ardından veli hakkında soruşturma başlatılırken, Eğitim Bir-Sen Kayseri Şubesi üyeleri okul önünde toplanarak olayı protesto etti.

Şube Başkanı Mehmet Emin Aslantürk, eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının arttığını ve tedbir alınmadığı sürece devam edeceğini belirtti. Özellikle öğretmenlere yönelik şiddetin toplumun geleceğini olumsuz etkilediğini ifade etti.

Aslantürk, şiddet olaylarının önlenmesi için disiplin zaafının giderilmesi, tedbirlerin uygulanması, veli merkezli şiddetin önlenmesi, caydırıcı önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca öğretmenlerin mesnetsiz şikayetlerle soruşturmaya tabi tutulmasının da şiddetin nedenlerinden biri olduğuna dikkat çekti.

Öğretmenlerin şiddete maruz kalmalarının mesleki verimliliği düşürdüğünü ve eğitimin niteliğini olumsuz etkilediğini belirten Aslantürk, toplumsal sorun haline gelen şiddet olaylarına çözüm bulunması için herkesin sorumluluk üstlenmesi gerektiğini ifade etti.

Protestoda öğretmenler, "Şiddete dur de" yazılı pankartlar açarak meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınadılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER